Kinderdag op driedaags foodtruckfestival SMA(A)K

In aanloop naar de Vlaamse Feestdag op 11 juli ging Grimbergen dit weekend in zee met ‘SMA(A)K’. Dit foodtruckfestival is geëvolueerd naar een echte familiebelevenis. Ook vandaag, zondag 10 juli, kan je nog terecht in het Guldendal voor een mengelmoes van muziek, eten, drinken, sfeer, gezellige babbels, film, optredens en kinderanimatie.

Deze zondag staan de kinderen centraal van 12 tot 21 uur. Er zijn onder meer grote speelblokken, springkastelen, kindergrime en heel veel leuke spelletjes voorzien

“We hebben met het gemeentebestuur beslist om aan het Feest van de Vlaamse Gemeenschap een volks karakter te geven, zodat veel meer mensen betrokken worden bij dit feestgebeuren”, zegt burgemeester Bart Laeremans (Vernieuwing). “De traditionele academische zitting op het gemeentehuis was een steriele bedoening geworden, voor een erg beperkt publiek. We wilden dit feest opentrekken naar de hele Grimbergse bevolking en we hebben er daarom meteen een gezellige driedaagse van gemaakt.”

“De samenwerking met SMA(A)K is een primeur voor Grimbergen”, vervolgt cultuurschepen Philip Roosen (N-VA). “Het gaat om een echt familiegebeuren, met een ruim palet aan activiteiten. We zijn heel benieuwd naar de reacties van onze inwoners.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise