Toren basiliek Grimbergen opnieuw verlicht

Basiliektoren opnieuw verlicht

Er zijn terug schijnwerpers geplaatst om de toren van de Grimbergse basiliek ’s avonds op te lichten.

Jaren geleden baadde de toren van de Grimbergse basiliek nog in een zee van licht. De aanstraling van de toren gebeurde toen nog met klassieke energieverslindende schijnwerpers, maar die zijn buiten werking gesteld.

Samen met Sibelgas en Fluvius werden er terug plannen gesmeed om de toren opnieuw aan te stralen, maar dit keer met nieuwe ledtechnologie. Daarmee is het mogelijk om veel gerichter te werken – zonder bijvoorbeeld lichtvervuiling voor de naburige sterrenwacht MIRA. Enkel de toren zal belicht worden en dus niet de omgeving.

Op de definitieve ledstralers zullen er bijkomend afschermkappen op de zijkanten geplaatst worden zodat er een nog scherpere aanlijning van het licht op de toren is. Het project wordt gefinancierd door Sibelgas.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise