Colruyt Group Academy lanceert nu ook zomerkampjes voor jong en oud

Colruyt Group Academy (CGA) komt nu ook tegemoet aan de vraag van kinderen en hun (groot)ouders naar lokale zomeractiviteiten die zowel ontspannend als leerrijk zijn. Zomerateliers voor kinderen, volwassenen of voor het hele gezin: de ‘Summer Academy’ biedt voor elk wat wils en staat garant voor een originele vakantiedag.

Colruyt Group Academy (CGA) biedt het hele jaar door inspirerende workshops en initiatieven aan. Deelnemers ontmoeten elkaar op inspirerende locaties en kunnen er samen nieuwe dingen leren, ontdekken en beleven. Met de zomervakantie in het verschiet, staan veel ouders voor de uitdaging om een planning in elkaar boksen met toffe activiteiten voor de kids, quality time samen én voldoende ontspanning voor zichzelf. “We willen deze gezinnen helpen door zinvolle activiteiten aan te bieden, als aanvulling voor de meer klassieke uitstapjes genre pretparkbezoeken en de bioscoop”, zegt Eric Vanophalvens, verantwoordelijke voor CGA. “We gingen ook na welke lokale initiatieven – zoals speelpleinwerking, sportkampen, enz. – er rondom onze Academies bestaan en hoe wij hier nog iets complementairs kunnen bieden.”

CGA wil met de ‘Summer Academy’ activiteiten aanbieden die in lijn liggen met de bestaande klassieke (kook)workshops, maar test ook enkele gloednieuwe formats uit: wandelingen, brunches en beweegsessies. Exclusief voor kids, voor volwassenen, of voor een combinatie van beide – waarbij (groot)ouders bijvoorbeeld een half dagje mee een workshop volgen of een speurtocht doen.

Laagdrempeligheid, plezier, beleving en bewust leven vormen daarbij de basis. Eric Vanophalvens: “Anders dan bij de klassieke kampen of speelpleinen, die vaak al maanden op voorhand volzet zijn, kunnen klanten onze activiteiten redelijk lastminute boeken. We houden onze activiteiten laagdrempelig zodat iedereen hier terecht kan wanneer er nood aan is. Denk aan (onverwachte) dagen zonder kinderopvang voor ouders, vrienden die samen van een zonnige dag willen genieten …”

De activiteiten zullen in eerste instantie doorgaan in Melle, Grimbergen en Jambes. Bedoeling is dat de Summer Academy volgende zomer naar de andere locaties van CGA uitbreidt.

De activiteiten zijn afgestemd op drie doelgroepen: kids (6 tot 12 jaar), ouders met kids en volwassenen. Er is gratis kinderopvang voorzien van 8 tot 9 en van 17 tot 18 uur. Werkende ouders kunnen gratis telewerken in de Academy, terwijl de kinderen een activiteit volgen. De prijzen schommelen tussen 15 en 55 euro. Wie voor 1 juli boekt, geniet een korting van 10 % op de zomeractiviteiten. Je ontdekt het volledige programma op www.colruytgroupacademy.be/nl/zomer.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise