François Bogaerts plotseling overleden

Zondagnamiddag 26 juni overleed met François Bogaerts (77) onverwacht een bekend gezicht in Merchtem. Hij werd getroffen door een hartstilstand terwijl hij naast zijn broer Marcel aan tafel zat in eetcafĂ© Kafana. Daar kon je François “Swa” meestal treffen met zijn vertrouwde Duvel. Hij was een graag geziene figuur, die overal gekend was en steeds paraat was voor een babbeltje waarbij voetbal en biljarten nooit ver weg waren.

François was een steengoeie biljarter en in 2019 vierde hij nog zijn vijftigjarige carriÚre aan de tapbiljart als lid van BC Bleuken. Het was begonnen in 1969 bij de Poeskesvrienden en daarna zouden nog tal van clubs volgen. Ook voetballen, zijn tweede passie, heeft hij lang gedaan. Hij begon bij de jeugd van KHO Merchtem en debuteerde in 1970 in de eerste ploeg als linksachter. François speelde ook jarenlang bij clubs uit het amateurverbond. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk