Brouwerij Grimbergse abdij opent interactief bezoekerscentrum: “We willen de nieuwsgierigheid prikkelen”

De brouwerij van de abdij van Grimbergen heeft zopas een gloednieuw interactief bezoekerscentrum, ‘Grimbergen Experience’, geopend binnen de muren van de abdij.

De Grimbergen Experience nodigt de bezoeker uit om de rijke wereld van het Belgisch bier binnen te stappen en neemt hem mee op een reis door de geschiedenis van de abdij van Grimbergen en een fascinerende wereld van smaken, ambacht en innovatie. Zo krijgt de bezoeker een beeld van de brouwkunst die door de eeuwen heen door de paters op de historische site werd beoefend.

Het centrum is ingericht op een mezzanine die uitkijkt op de brouwerij van de abdij. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een badge die ze doorheen het digitale parcours kunnen gebruiken zodat ze het maximum uit hun bezoek kunnen halen. Op hun ontdekkingsreis krijgen ze een inkijk in het brouwproces dat de traditionele recepten uit de historische boeken van de bibliotheek van de abdij combineert met innovatieve technieken. Een perfecte mix die resulteert in exclusieve beperkte edities van de bieren.

Bezoekers komen er alles te weten over de uitgelezen ingrediënten zoals hop, waarvan sommige door de paters in de abdijtuinen worden geteeld. Ze ontdekken het hele brouwproces, van recept tot bottelen, en misschien ontmoeten ze provisor Karel Stautemas, de pater die verantwoordelijk is voor de brouwerij.

“Het zijn opwindende tijden voor Grimbergen”, vertelt hij. “We hebben een visueel rijke ervaring gecreëerd die een beeld geeft van het brouwerfgoed van de abdij van Grimbergen, de paters en de bredere Grimbergen-gemeenschap. De bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van smaak en leert zo van alles bij over Belgisch bier in het algemeen en het Grimbergen abdijbier in het bijzonder. Het is hier, in het hart van Grimbergen, dat we onze heerlijke bieren maken en nieuwe smaken verkennen. Ik kijk ernaar uit om ons verhaal met heel veel bezoekers te delen.”

“Het doel van het belevingscentrum is om de nieuwsgierigheid te prikkelen”, zegt Etienne Bachellier, Marketing Director bij Alken-Maes. “Om de bezoeker mee te nemen in de ontdekkingstocht van de brouwer die experimenteert en op zoek gaat naar nieuwe combinaties en smaken. We zijn bijzonder fier op de weg die we afgelopen jaren hebben afgelegd met de abdij en met de mensen van Carlsberg om dit samen te realiseren.”

Bezoekers van de Grimbergen Experience kunnen een gids boeken die een schat aan informatie zal delen over de geschiedenis van Grimbergen en het brouwproces en die een rondleiding zal geven in de abdijtuinen. En uiteraard wordt het bezoek afgesloten met een bierproeverij.

De opening van de nieuwe Grimbergen Experience komt er een jaar nadat Grimbergen een brouwerij opende in de abdij en het bekende bier na een eeuwenlange onderbreking opnieuw binnen de abdijmuren begon te brouwen.

Meer info via grimbergen.com.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise