Jong Oekraïens talent bespeelt beiaard

De Beiaardvrienden Grimbergen bieden ieder jaar jonge beiaardiers de gelegenheid om van zich te laten horen. Op 8 mei komen twee jonge beiaardiers vanuit Oekraine naar Grimbergen.

Mariya Kulish en Oleksandra Makarova zijn beiden muzikaal zeer bedreven en bezoeken sinds een aantal jaar regelmatig de beiaardschool in Mechelen. Ondanks de moeilijke situatie thuis zijn ze vastbesloten hun muzikale loopbaan verder uit te bouwen. Ze brengen samen een afwisselend programma met originele beiaardmuziek en klassieke toppers.

De Beiaardvrienden Grimbergen wensen met name de Oekraïense gemeenschap uit te nodigen om dit concert mee te beleven. Het concert begint om 16.30 uur. Voor de gelegenheid wordt de abdijtuin opengesteld voor publiek. Hier zal ook een groot videoscherm opgesteld staan, waarop de verrichtingen van de beiaardiers te volgen zullen zijn. Het concert wordt ook gestreamd op Facebook.

Meer informatie: www.beiaardvriendengrimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise