Senioren van het jaar 2020 en 2021 met uitstel gehuldigd

Sociale duizendpoot Pieter Binst, thuiswachtvrijwilliger Jenny De Leeuw en ‘prima koster’ Mariette Verbruggen zijn de senioren van het jaar 2020 en 2021.

‘Kras, kwiek en krachtig’ zijn vast drie eigenschappen die de laureaten gemeen hebben. Deze senioren staan, ondanks hun gezegende leeftijd, altijd paraat om een handje toe te steken. Zo tonen ze de Grimbergse gemeenschap wat écht telt: verbondenheid over de generaties heen. Na twee coronajaren was het hoog tijd om dit trio op gepaste wijze te bedanken voor hun inzet. Dat gebeurde met een receptie op het gemeentehuis. Op de foto zie je Pieter en Jenny. Door een spijtig ongeluk moest Mariette verstek geven voor deze viering, maar haar bloemetjes krijgt ze sowieso.

De senioren van het jaar 2020 waren Pieter Binst en Jenny De Leeuw. Pieter werd geboren in Grimbergen en heeft altijd gewoond in de wijk Lint-Verbrande Brug met vrouw en kinderen. Pieter genoot een gevarieerd en verdienstelijk leven met KWB, volleybal en vele andere verenigingen. Intussen verblijft hij in GAW Ter Borre. Daar is hij in de eerste plaats krantenverdeler. Verder vult hij zijn dagen met Zweedse puzzels, kaartspelen en vertier met zijn vele vrienden.

Jenny werd geboren in Vilvoorde en is sinds 1959 woonachtig in Strombeek-Bever. In de schoot van Samana, een vereniging van én voor mensen met een chronische ziekte of zorgnood, hun mantelzorgers en vrijwilligers, brengt zij geregeld een huisbezoekje aan een tiental zieken in haar woonplaats en in enkele woonzorgcentra. Daarnaast zorgt Jenny voor de bloemen en kaarsen in de kerk.

Senior van het jaar 2021 werd Mariette Verbruggen. Zij is geboren in Londerzeel en sinds 1963 trotse inwoner van Strombeek-Bever. Mariette is zeer actief binnen de kerkgemeenschap. Voor de wekelijkse missen, maar ook voor begrafenissen, doopvieringen en huwelijksmissen staat zij paraat. Een prima koster dus…

De verkiezing ‘Senior van het jaar’ is een organisatie van de Grimbergse seniorenraad in samenwerking met het gemeentebestuur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise