Meer dan 2,5 ton zwerfvuil opgehaald tijdens ‘Grote Lenteschoonmaak’-week

Scholen, verenigingen en inwoners hebben tijdens de ‘Grote Lenteschoonmaak’-week samen 2,61 ton zwerfvuil opgeruimd.

Tijdens de week van 19 tot en met 25 maart staken scholen, verenigingen en bedrijven de handen uit de mouwen. GBS De Negensprong en VBS Prinsenhof namen de buurt rond de school voor hun rekening, Hockey Merode Grimbergen de omgeving rond hun sportterreinen en INDAVER en Garage Bogemans ruimden in de bedrijvenzone-Cargovil op. Om deze lenteschoonmaak af te sluiten werden verschillende buurten in de vier deelgemeenten zwerfvuilvrij gemaakt op zaterdag 26 maart door maar liefst 128 vrijwilligers.

Milieuschepen Chantal Lauwers (Vernieuwing): “Het achterlaten van zwerfvuil en het illegaal storten blijven grote en vooral storende problemen in onze gemeente. De gemeente zet hier samen met INCOVO dan ook prioritair op in. De eerste resultaten zijn er al: in januari en februari werden ondertussen 54 GAS-vaststellingen gedaan. Ook de gemeenschapswachten helpen om het probleem aan te pakken. Zij voeren op regelmatige basis gerichte controles uit. Een speciale dank gaat ook uit naar onze vele zwerfvuilvrijwilligers. Zij helpen het hele jaar door om Grimbergen schoon te houden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise