Voodoo Village voor het eerst gespreid over twee dagen: vijf podia en 80 acts aan het ‘s Gravenkasteel

Na de gemiste coronazomer van 2020 en een succesvolle uitgave met 10.000 bezoekers in 2021, vindt de zesde editie van Voodoo Village aan het s’ Gravenkasteel in Humbeek dit jaar plaats op 10 en 11 september. Voor het eerst gespreid over twee dagen, wordt ook het festivalterrein aanzienlijk uitgebreid en zullen zo’n 25.000 bezoekers kunnen genieten van een nog intensere beleving van het mythische festivaldorp.

Wat in 2015 begon als enkele open air optredens in Dilbeek, groeide het jaar nadien uit tot een heus festivalletje op een weiland in datzelfde Dilbeek. Vanaf 2017 pakten Maxim Dekegel, Mathias Vlaeminck en Axelle Dekegel het anders én elders aan. Voodoo Village verhuisde naar een het idyllische kader van het s’ Gravenkasteel in Humbeek, waar ze in Didier t’Serstevens (de huidige eigenaar en bewoner van het kasteel) de perfecte partner vonden.

Voor het eerst dit jaar zullen Voodoo Villagers twee dagen lang kunnen profiteren van de techno en deep house beats op het festival, verdeeld over 5 hoofdpodia. Tot vorig jaar werd het festivaloppervlak eerder beperkt gehouden maar nu wordt er vooral ingezet op additionele kalme ruimtes – vooral aan de zones bij de slotgracht – waar bezoekers even rustig kunnen zitten, bekomen of gewoon even hangen met vrienden.

Op zaterdag 10 september programmeert Voodoo Village onder andere Pan-Pot, KiNK live en KEINEMUSIK; een unieke back-to-back van &ME, ADAM PORT en RAMPA. Headliners op zondag zijn Monolink, Damian Lazarus, Fjaak, Mind Against, Recondite en Stavroz.

Dagelijks kan Voodoo Village zo 12.500 bezoekers ontvangen. Een toestroom die mede in goede banen wordt geleid door eigen pendelbussen van en naar Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Hasselt en zelfs Brugge. Wie niet met de wagen, fiets of bus komt, kan ook opteren om vanuit Brussel met de boot af te varen naar Humbeek (Grimbergen) via het Kanaal van Willebroek. Per reis kunnen 100 opvarenden zo genieten van de perfecte intro voor een dagje Voodoo Village, inclusief de nodige beats en versnaperingen aan boord. De valreep wordt in Brussel uitgerold ter hoogte van Tour & Taxis en na een uurtje meert de schuit aan op honderd meter van het festivalterrein. Dagelijks kunnen zo’n 400 pendelaars gebruik maken van de veerdienst. De retourdienst wordt verzorgd door een pendelbus en is inbegrepen in de prijs van de riviercruise.

Om het plaatje compleet te maken, programmeert de organisatie voor het derde jaar op rij ook enkele culinaire kleppers in het Voodoo Village restaurant. De festivalganger die het met iets minder kan stellen, vindt zeker zijn of haar gading bij een van de foodtrucks.

Tickets voor Voodoo Village, shuttles, arrangementen en restaurant zijn beschikbaar via voodoovillage.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise