Nieuwe fase voor werken langs Westvaartdijk

Op dinsdag 7 december start een nieuwe fase voor de werken langs de Westvaartdijk. De aannemer begint dan met de voorbereidende werken voor de aanleg van de nieuwe riolering. De eerste deelfase van de werken aan de Westvaartdijk is intussen afgerond. Tussen de Verbrande Brug en het kruispunt met de Industrieweg kan het verkeer in beide richtingen rijden.

“De werfzone is nu opgeschoven ten zuiden van de Industrieweg. Hier plaatst de aannemer de nodige grindkernen waarop de nieuwe riolering komt te liggen. Voor die rioleringswerken moet de rijweg worden opgebroken wat extra hinder met zich meebrengt”, duidt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Vanaf dinsdag 7 december kan het verkeer niet door tussen de bedrijven Balchem en Suez. Ten zuiden van Balchem is de Westvaartdijk in beide richtingen bereikbaar van en naar de Fabrieksweg. Van en naar Verbrande Brug rijdt het verkeer de industriezone rond: langs de Fabrieksweg, Kareelstraat, Verbrande Brugsesteenweg en Industrieweg.

Tussen de Industrieweg en Suez is de Westvaartdijk bereikbaar voor de daar gelegen bedrijven. Het nieuwe aangelegde fietspad doet tijdelijk dienst als rijweg en de aannemer doet het nodige zodat zwaar verkeer daar mogelijk is. De doorgang is niet geschikt voor kruisend verkeer (4,20 m breed). De aannemer voorziet uitwijkhavens.

“We vragen aan de bedrijven die ontsloten zijn via het fietspad om hun leveranciers en chauffeurs te informeren van deze situatie en dat het verkeer zich aan een aangepaste snelheid houdt.”, licht schepen van mobiliteit Philip Roosen (N-VA) toe .

Voor verdere info kan je je ook inschrijven op de digitale nieuwsbrief van De Werkvennootschap -www.werkenaandering.be/f23.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise