Aanleg busbaan op de Assesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant in 2022 de aanleg van een busbaan op de Assesteenweg (N285) in Ternat. De projectzone situeert zich tussen de rotonde met de Industrielaan en de oprit van de E40 richting Gent. De Assesteenweg krijgt in de nabije toekomst ook verbeterde fietspaden. 

De Assesteenweg is een drukke gewestweg met veel verkeer. Ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E40 staan bussen vaak stil tussen het andere autoverkeer dat aan de verkeerslichten moet wachten. Om het openbaar vervoer er vlotter te laten verlopen wordt er een aparte busbaan aangelegd in de richting van Ternat. Er wordt ook onderzocht of er voor bussen een aangepaste verkeerslichtenregeling zal worden ingesteld. 

Onteigeningen noodzakelijk

In het kader van dit toekomstig project zullen er, naast het verdwijnen van de parkeerplaatsen langs de kant van de rijweg, enkele onteigeningen van privé-gronden noodzakelijk zijn. De Vlaamse overheid heeft voor deze onteigeningen alvast de nodige kredieten voorzien op haar voorlopige investeringsprogramma voor 2020. Zodra er meer nieuws is over welke zones precies onteigend worden, neemt Wegen en Verkeer persoonlijk contact op met de betrokken eigenaars.

Topartikels bij Goeiedag.be