Brug Humbeek Sas heropent op 5 september voor verkeer

De werken aan de brug van Humbeek Sas verlopen voorspoedig. Zondagavond 5 september zal ze terug opengesteld worden voor het verkeer. Dat laat de Vlaamse Waterweg nv weten.

De voorbije dagen deden in Humbeek geruchten de ronde als zouden de werken aan de brug van Humbeek Sas mogelijk een tweetal weken uitlopen. Dat blijkt niet te kloppen. “De werken verlopen goed. We zitten op schema om de brug op zondagavond 5 september terug open te stellen voor het verkeer, zoals gepland”, zegt woordvoerster Liliane Stinissen van de Vlaamse Waterweg. “Wel is er kort sprake geweest om de werken drie dagen uit stellen, omdat het lokale festival Voodoo Village tijdens dat dat eerste weekend van september samenvalt met de testen voor de inbedrijfname van de vernieuwde brug. Uiteindelijk heeft De Vlaamse Waterweg samen met het gemeentebestuur Grimbergen een oplossing gevonden waarbij beide elkaar niet hinderen, en bleek dit uitstel dus niet nodig.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise