Jeugdverenigingen baten zomers pop-up café uit aan de Liermolen

Tot 15 augustus bemannen drie lokale jeugdverenigingen een pop-up café aan de Liermolen in de Maalbeekvallei in Grimbergen. In een aangenaam en ontspannen kader kan je er terecht voor een verfrissend drankje.

Café Liermolen verandert deze zomer in een pop-up café met de hulp van de Grimbergse jeugd, nadat het huurcontract van de vorige uitbater enkele weken eerder afliep. Van woensdag 30 juni tot zondag 15 augustus openen drie lokale jeugdverenigingen elk om beurt twee weken het pop-up café met een eigen kaart, een gezellig terras en veel energie en enthousiasme. De opbrengsten van dit pop-up café gaan integraal naar de jeugdvereniging zelf. Om ze te steunen, moet je gewoon iets komen drinken.

“Wij hebben afgelopen jaar een moeilijk Chirojaar gehad”, zegt Simon van de hoofdleiding van Chiro Humbeek. “IOmdat de jongeren moesten kiezen tussen Chiro en hun andere hobby’s, maar ook omdat wij onze jaarlijkse leidingsfuif en aspirantenfuif niet konden organiseren. Met dit alternatief kunnen wij als leiding nog eens iets organiseren en kunnen we een centje bijverdienen voor een onvergetelijk buitenlands kamp naar Tsjechië.”

“Voor de inwoners en toeristen is het goed dat het café deze zomer open is”, zegt Cultuurschepen Philip Roosen (N-VA). “Ook voor het bestuur is het belangrijk dat er in de aanloop van de zoektocht naar een definitieve uitbater een invulling is voor het café. Het is een win-win voor iedereen.”

Het Museum voor Oudere Technieken is de site van de Liermolen volop aan het opwaarderen tot een bruisende, groene en toegankelijke plek waar Grimbergenaars, wandelaars, fietsers en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten. Na het pop-up café wordt een openbare oproep gelanceerd om een nieuwe café-uitbater te vinden met creatieve ideeën en een hart voor de erfgoedwaarde van deze site.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise