Twee dagen verkeershinder door onderhoud verkeerslichten aan Manke Vos

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op 13 en 14 juli werken uit aan de verkeerslichten van het op- en afrittencomplex van de A12 in Meise.

Door deze werken zal gedurende een volledige dag de Vilvoordesteenweg (N211) niet gekruist kunnen worden ter hoogte van de oprit voor het verkeer richting Brussel, en een tweede dag zal de Vilvoordesteenweg niet gekruist kunnen worden ter hoogte van de oprit voor het verkeer richting Antwerpen.

Dat komt doordat de verkeerslichten die twee dagen (een dag per kruispunt) uitgeschakeld zullen worden om de werken mogelijk te maken. Hoewel Wegen en Verkeer samen met de lokale politie en het gemeentebestuur van Meise de nodige omleidingsroutes heeft uitgetekend, wordt er heel wat verkeershinder verwacht. Om de werken op twee dagen te kunnen beëindigen, zal de aannemer telkens vroeg in de ochtend starten. De werken zullen zeker hinder veroorzaken in de ochtendspits en mogelijk ook in de avondspits.

Wegen en Verkeer zal ook meer detectielussen in het wegdek aanbrengen, zodat de auto’s op de verschillende takken van de kruispunten beter gedetecteerd kunnen worden. De werking van de verkeerslichten zal dan beter aangepast zijn aan de verkeersdrukte van het moment.

Op 13 juli zullen bestuurders die via de A12 vanuit Antwerpen komen en richting Grimbergen willen rijden, eerst rechtsaf de Vilvoordesteenweg moeten oprijden, om dan via de rotonde van de Wilgenlaan (N277) en de Tramlaan rechtsomkeer te maken. De rotonde zal daardoor meer verkeer dan normaal moeten verwerken en dat zal met bijkomende hinder gepaard gaan, zo wordt verwacht. Bestuurders die op 13 juli vanuit Wolvertem / Merchtem komen via de Vilvoordsesteenweg en vanuit de Kardinaal Sterckxlaan in de richting van Brussel willen rijden, zullen aan Manke Vos de A12 niet kunnen nemen, maar zullen omgeleid worden via de Nieuwelaan (N277) .

Op 14 juli zal de aannemer werken op het kruispunt van de Plasstraat en de oprit van de A12 richting Antwerpen. De oprit richting Antwerpen is enkel toegankelijk voor het verkeer dat vanuit Meise / Wolvertem komt. De hele dag zal het verkeer dat van Grimbergen komt en de A12 richting Antwerpen wil nemen, moeten omrijden via de Kapellelaan en de Nieuwelaan (N277) en de Vilvoordsesteenweg (N211). Het verkeer dat via de A12 vanuit Brussel komt, zal moeten omrijden via de Kapellelaan (N211) en de Nieuwelaan (N277).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise