Vzw Kunstdorp Grimbergen is een feit: “Lokale kunstwerken terug onder de aandacht brengen”

De mooie Grimbergse landschappen waren in het verleden vaak een grote inspiratiebron voor het maken van schilderijen. Deze werken zitten overal verspreid en hun bestaan is vaak ongekend voor de man in de straat. Om deze werken terug onder de aandacht te brengen, te bestuderen en tentoon te stellen werd de ‘vzw Kunstdorp Grimbergen’ opgericht.

“Deze kunstwerken zitten overal verspreid en het is voor vele Grimbergenaren vaak niet geweten dat deze kunstwerken bestaan”, zegt schepen van cultuur Philip Roosen (N-VA). “Daarom hebben we deze vzw opgericht. Deze vereniging wil in de eerste plaats kunstenaars en geïnteresseerden op alle mogelijke manieren samenbrengen. We zullen de studie van de schilderkunst in het algemeen en van de Grimbergse landschapsschilders in het bijzonder stimuleren, de werken tentoonstellen, voordrachten organiseren en erover publiceren. Het komt erop neer dat we Grimbergen als kunstdorp regionaal en (inter)nationaal bekend willen maken en promoten.”

9 kunstminnende stichtende leden (Patrick De Groef, pater Johan Goossens, Bart Laeremans, Philip Roosen, Rik Sauwen, Hubert Swalens, Marc Van Godtsenhoven, Erik Van Hemelrijck en Jean-Paul Windelen) ondertekenden eind mei de oprichtingsakte. De ondertekening vond plaats in de Oyenbrugmolen, waar de maatschappelijke zetel zal gevestigd zijn.

In het kader van ‘Cultuurpallet Grimbergen’ organiseert de vzw tijdens de maand juni een eerste tentoonstelling in de schuur van de Tommenmolen. Elk weekend is deze tentoonstelling gratis te bezichtigen. De tentoonstelling geeft een algemene impressie van de Grimbergse landschapsschilders en geeft een historische toelichting aan de hand van videofragmenten. Een combinatie met een mooie wandeling doorheen de Maalbeekvallei is een absolute aanrader. Omwille van Corona moet je reserveren via het Cultuurcentrum Strombeek https://www.ccstrombeek.be/nieuws/cultuurpallet2021

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise