Trage wegen krijgen opknapbeurt: “Recreatieve fietsnetwerk versterken”

Verschillende trage wegen in Meise krijgen een opknapbeurt. Het gaat om wegen en paden die deel uitmaken van het recreatieve fietsroutenetwerk. Zo kunnen fietsers hier vlotter, aangenamer en veiliger gebruik van maken.

In Meise zijn er heel wat trage wegen. Verschillende ervan zijn gelegen op het recreatieve fietsnetwerk of wandelnetwerk. Via de fietsknooppunten of wandelknooppunten kan je gemakkelijk routes uitstippelen.

De gemeente Meise vernieuwt nu een aantal trage wegen die deel uitmaken van het recreatieve fietsroutenetwerk. In Meise is het functioneel gebruik van de fiets vrij laag. Er is dus een groot potentieel om meer verplaatsingen voor korte afstanden met de fiets te doen in plaats van met de auto.

“Meise heeft een belangrijke rol te spelen in de verbetering van onze fietsinfrastructuur. Wij zetten in op vlotte en veilige fietsverbindingen voor woon-werk- en woon-schoolverkeer”, zegt Marie- Jeanne Thaelemans, schepen van Mobiliteit. “Met de uitvoering van deze werken, versterken we ook het recreatieve fietsnetwerk in onze gemeente. Het is bovendien bewezen: fietsen door de natuur maakt gelukkig.”

De werken voor het vernieuwen van de trage wegen die deel uitmaken van het fietsnetwerk zijn volop aan de gang en gebeuren door de uitvoerende diensten van de gemeente Meise. Het gaat om volgende wegen: deel Robbeekstraat – Rossemdorp over een lengte van 600m, deel Blakebergen – Rossemhoek over een lengte van 350m, deel Veilinglaan – Kleinendries over een lengte van 240m; deel Stoppelenbos – Neromstraat over een lengte van 250m en deel Vier Eiken (dreef) – Verbindingsweg over een lengte van 425m.

Schepen voor openbare werken Roel Anciaux: “Deze trage wegen zijn momenteel al uitgevoerd in asfalt. Ze worden nu opgebroken om ze te vernieuwen en plaatselijk te verbreden. De werken zullen rond 15 juni afgelopen zijn.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise