Nieuwe petanquebaan Ter Borre officieel ingespeeld

Aan het dienstencentrum Ter Borre is een nieuwe petanquebaan officieel ingehuldigd.

Het originele petanqueterrein was na 20 jaar helemaal verweerd en niet meer bespeelbaar. Door de coronamaatregelen groeide echter de interesse om meer activiteiten buiten te kunnen doen.

Voorzitter Okra-trefpunt Strombeek-Bever en enkele vrijwilligers dienden een aanvraag in voor de heraanleg van de petanquebaan en daar ging het gemeentebestuur graag op in. Het was de bedoeling om dit speelveld reeds in oktober 2020 in te huldigen maar door het coronavirus moest dit uitgesteld. Ondertussen konden geĂŻnteresseerde personen de baan al eens uittesten.

“Deze petanquebaan is een nieuwe troef voor het Vandernoot-park en het lokaal dienstencentrum Ter Borre. Wij willen een ontmoetingsplek zijn voor jong en oud”, vertelt schepen Jean-Paul Windelen (N-VA) enthousiast. “De seniorenraad ondersteunde dit initiatief en zal de sportdag voor senioren in het Vandernootpark organiseren. Zij willen vooral veilige en groene ontmoetingsplaatsen voor onze senioren ter beschikking stellen.”

Iedereen is welkom op onze petanquebaan, maar reserveren is wel nodig. Hiervoor kun je terecht in het dienstencentrum Ter Borre: tel. 02 267 38 50 – terborre@grimbergen.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise