Gemeenteraadslid Snauwaert (Groen) geeft fakkel door aan Van Achter

De laatste gemeenteraad van dit jaar in Grimbergen was meteen ook de allerlaatste voor Marnix Snauwaert van Groen. Na twee jaar in de huidige legislatuur geeft hij de fakkel door aan Vincent Van Achter uit Strombeek.

Marnix Snauwaert is sinds 1986 actief binnen Groen, de beginjaren van toen nog ‘Agalev Grimbergen’. Eddie Boelens, voorzitter Groen: “Marnix is gekend voor zijn grote betrokkenheid en onvoorwaardelijke inzet. Zowel binnen de eigen rangen als daarbuiten is hij een gewaardeerd gesprekspartner. Zijn hart heeft hij verloren aan het sociaal beleid van Grimbergen en de armoedebestrijding. Het was dan ook niet te verwonderen dat hij bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 als lijstduwer verkozen werd tot 1 van de 6 gemeenteraadsleden.”

Zelf bleef Marnix altijd bescheiden over zijn inbreng. Zijn afscheidswoorden waren zeer persoonlijk: “Ik heb 21 jaar met plezier en voldoening gezeteld in de Raad van het OCMW en het BCSD, deel uitmakend van zowel oppositie als meerderheid. De voorbije twee jaren als gemeenteraadslid waren een nieuwe uitdaging, weliswaar in een sterke ploeg, maar die heel wat van mijn tijd opslorpte. Die tijd en energie wil ik nu besteden aan de zorg voor mijn vrouw, Lieve. Zij verdient in de komende periode mijn 100% aandacht en toewijding. En door een stap achteruit te zetten maak ik de weg vrij voor een jonge en gedreven Strombekenaar.”

Opvolger Vincent Van Achter zal de groene fractie vanaf 2021 versterken met zijn kritische blik en nuchtere aanpak. Zijn motivatie: “Als je een rol wilt spelen in de gemeentepolitiek, als je het verschil wilt maken in het beleid, kan je niet aan de zijlijn blijven staan.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise