Gemeente neemt bijkomende maatregelen: Alle evenementen afgelast of verboden tot en met 31 augustus

De gemeente Grimbergen neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus: alle evenementen, zowel publieke als private, worden afgelast of verboden tot en met 31 augustus.

Volgens burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD) is het in de praktijk erg moeilijk om de huidige federale maatregelen te handhaven en is er nood aan een duidelijke beslissing. “Vanaf donderdag 30 juli tot en met 31 augustus zullen er op het grondgebied van Grimbergen geen evenementen plaatsvinden. Evenementen waarvoor we reeds toestemming hebben gegeven, worden afgelast. De maatregel geldt voor álle evenementen, ongeacht of ze nu een publiek of privaat karakter hebben. Een familiefeest, (culturele) voorstelling of rommelmarkt zal voorlopig dus niet meer kunnen. Bovendien besliste het schepencollege om ook de septemberkermis in centrum Grimbergen (5-7 september) niet te laten doorgaan.”

Het besluit van de burgemeester gaat verder dan de huidige federale maatregelen en komt er na advies van de provinciegouverneur, de gewestelijke gezondheidsdienst en de gemeentelijke noodplanningscoördinator. Zomerkampen en –stages of educatieve workshops, bijvoorbeeld zoals deze georganiseerd door het Cultuurcentrum, kunnen nog steeds doorgaan zolang de federale maatregelen en de geldende protocollen worden gerespecteerd. Het besluit beperkt zich immers tot publieke of private evenementen.

“Na een eerste stijging van het aantal besmettingen stabiliseert het aantal nieuwe gevallen zich in onze gemeente, en dat willen we liefst zo houden. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen”, aldus burgemeester Selleslagh. “We begrijpen dat dit geen populaire maatregel is en dat we hiermee mensen zullen teleurstellen. Toch vonden we het nodig om duidelijkheid te scheppen voor zowel de bevolking als de politie om dit virus de kop te kunnen indrukken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise