Geen evenementen in Grimbergen tot 30 juni

Naar aanleiding van de corona-maatregelen heeft het college van burgemeester en schepenen van Grimbergen beslist om alle evenementen tot 30 juni te schrappen. Ook private evenementen worden niet toegelaten.

William De Boeck, schepen van feesten: “Door de verlenging van de corona-maatregelen door de veiligheidsraad, zien we ons als bestuur genoodzaakt om alle evenementen tot eind juni te schrappen. Ook particulieren of verenigingen mogen in die periode geen evenementen organiseren. Op die manier willen we de gezondheid van onze inwoners beschermen. Tijdens deze evenementen is het namelijk zo goed als onmogelijk om de regels met betrekking tot social distancing te respecteren.”

Hoe het na 30 juni verder moet is nog niet duidelijk. “Daarvoor wachten we op verdere richtlijnen van de veiligheidsraad. Eerder kondigde die al aan om alle massa-evenementen tot eind augustus te verbieden. Het is evenwel nog niet duidelijk hoe we de term massa-evenementen moeten interpreteren.”

De beslissing van het college heeft als gevolg dat alle kermissen tot eind juni niet zullen doorgaan. “Meikermis in het centrum van Grimbergen en de kermissen in Humbeek Dorp, Beigem en Strombeek-Bever worden dus afgelast”, gaat schepen De Boeck verder. “Ook privé-initiatieven zoals de brocante in Beigem kunnen niet doorgaan.”

Daarnaast zijn er nog een reeks andere evenementen die niet kunnen plaatsvinden in deze periode, waaronder de buitenspeeldag en erfgoeddag. Inwoners mogen tot eind juni ook geen buurtfeesten organiseren.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...