Extra klassen én gloednieuwe sporthal op GO! Campus

5,3 miljoen euro. Zoveel investeert het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en scholengroep Scoop om de capaciteit van basisschool De Regenboog en het Atheneum van Grimbergen te vergroten en de verouderde infrastructuur te vervangen. Naast heel wat nieuwe (innovaties) lesruimtes wordt ook de bouw van een gloednieuwe sporthal voorzien, waar ook de sportverenigingen uit de buurt terecht kunnen. De werken zijn deze week gestart.

“Er komt een nieuw gebouw met klaslokalen voor het zesde leerjaar van basisschool De Regenboog, tussen de huidige basisschool en het bestaande atheneum in”, legt woordvoerster Nathalie Jennes van GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap uit. “De oudste leerlingen van de lagere school delen het gebouw met de jongste leerlingen van het atheneum. Dit zorgt voor een milde overgang van basisonderwijs naar secundair. Op die manier komt er in het gebouw van GO! basisschool De Regenboog ruimte vrij voor vier extra kleuterklassen.”

De indeling van de nieuwbouw maakt verschillende lesmethoden en flexibele klasgroepen mogelijk. “Voor de drie klassen van het lager onderwijs is een ‘landschapsleslokaal’ voorzien: grote, modulaire ruimten waar leerlingen samen of in flexibele groepen les kunnen krijgen van een lerarenteam (co-teaching). In deze ruimte kunnen verschillende zones gebruikt worden in functie van de leerdoelen: een bibliotheek met leeszone, instructieruimten, werkhoeken voor individueel werk en groepswerk, een grote groepswerktafel en een parlement. Ook voor de leerlingen van het secundair komt er zo’n landschapslokaal, en nog eens 10 klaslokalen die per twee met elkaar verbonden zijn om co-teaching te faciliteren. Centraal komt er een grote tribune over die door zowel basisschool als secundair kan gebruikt worden.”

Rondom het gebouw worden bomen aangeplant, een sportveld aangelegd en een tribune gebouwd die kan fungeren als zitplek of buitenklas. “De speelplaats van het atheneum wordt voorzien van een luifel. Er komt een nieuwe sporthal van 600 m², gelegen aan de Brusselsesteenweg. De sporthal zal worden opengesteld voor sportverenigingen uit de buurt. Ten slotte komt er een personeelsparking met enkele oplaadpunten voor elektrische wagens.”

Bedoeling is dat de school in september 2021 kan starten in de nieuwe gebouwen en op de nieuwe speelplaats.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise