Eric Nagels (Vernieuwing) treedt terug als schepen

Eric Nagels (uiterst links op de foto) heeft beslist om per 20 februari terug te treden als schepen voor Leefmilieu, Afvalbeleid, Lokale Economie en Landbouw. Het takenpakket van een schepen met deze bevoegdheden komt overeen met een volledige dagtaak. Dit valt voor Nagels zwaarder dan aanvankelijk ingeschat. Hij wordt dit jaar 70 jaar en wenst meer tijd te kunnen vrijmaken voor zijn familie.

Zijn partij Vernieuwing wenst Eric heel uitdrukkelijk te danken ‘voor zijn onverdroten inzet Ă©n zijn gedrevenheid voor een beter milieu in Grimbergen’. “Zijn focus lag daarbij vooral op de kanaalzone, waar hij zelf jarenlang apotheker was”, zegt Bart Laeremans. “Inzake het dossier van de asfaltfabriek wist hij zowel het college als de gemeenteraad op Ă©Ă©n lijn te krijgen voor een strengere aanpak. Hij heeft de voorbije 14 maanden een spoor getrokken dat niet meer kan worden uitgewist.”

Nagels zal zijn taak vervullen tot 20 februari, moment waarop zijn opvolger de eed zal afleggen voor de gemeenteraad. Hij zal ook zijn zitje als gemeenteraadslid doorgeven, maar blijft actief bij Vernieuwing.

De voormalige apotheker had in 2018 het engagement aangegaan voor een periode van drie jaar als schepen van Leefmilieu en vervolgens drie jaar als schepen van Financiën en Personeel. Het bestuur van Vernieuwing heeft afgelopen weekend een beslissing genomen inzake de opvolging. Gemeenteraadslid Yves Verberck uit Humbeek zal met ingang van 20 februari en tot december 2021 de taak opnemen van schepen voor Leefmilieu, Afvalbeleid, Lokale Economie en Landbouw.

Vervolgens neemt gemeenteraadslid Martine De Coppel uit Strombeek-Bever de fakkel over voor drie jaar Financiën en Personeel. Peter Plessers (40) uit Beigem zal Eric Nagels opvolgen als gemeenteraadslid.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise