Al 11 GAS-boetes voor sluikstorters

Werkmannen van de gemeente hebben opnieuw een opkuisactie aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever gehouden. Twee vrachten met onder andere stinkende luiers en beschimmelde voedingswaren werden weggehaald. Er werden 6 GAS-boetes opgesteld, wat het totaal voor die locatie nu al op elf GAS-boetes brengt.

Aan het Gemeenteplein zijn al geruime tijd grote infrastructuurwerken aan de gang. Aan de door de gemeente ingerichte afvalophaalpunten, waar buurtbewoners op vaste tijdstippen hun reglementaire zakken kunnen plaatsen, wordt sindsdien veel gesluikstort. De daders zijn personen die in de buurt wonen en van de afvalpunten misbruik maken om allerhande afval te deponeren.

Eric Nagels, schepen van afvalbeleid: “Het is ondertussen al de vijfde keer op drie maanden tijd dat een ploeg van de technische dienst een dergelijke opkuisactie aan het Gemeenteplein houdt. Ook deze keer was de buit niet min. Maar liefst 12m³ afval, goed voor twee gevulde kleine vrachtwagens, werd er weggehaald. Drie uren hadden de vier werkmannen er voor nodig. Ze hebben geen benijdenswaardige opdracht: schapenkoppen in staat van ontbinding, gebruikte luiers (ook voor volwassenen), beschimmelde voedingswaren…”

Na deze actie konden er zes GAS-boetes opgesteld worden en de gegevens van de daders werden overgemaakt aan de politie. Dat brengt het totaal aan GAS-boetes voor deze locatie al op elf. De gemeente gaat er nauwlettend op toezien dat sluikstorters bestraft worden door stelselmatig strenge controles uit te voeren, ook aan andere afvalverzamelpunten. Daarbij zullen ook camera’s ingezet worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise