Stad investeert in nieuwe CNG-vrachtwagen

 

De stad heeft een grote nieuwe vrachtwagen gekocht. De nieuwe 19-tonner rijdt op CNG, gecomprimeerd aardgas, en moet de oude dieselvrachtwagen vervangen die meer dan 20 jaar oud was. Het is de eerste in zijn soort die in Vilvoorde rondrijdt. Een investering van maar liefst 205.000 euro. “Dat zal op termijn renderen via de lagere verbruikskosten”, zegt schepen van Openbare Werken Katrien Vaes. “De vrachtwagen stoot ook minder stikstofoxiden en fijnstof uit en is daardoor veel milieuvriendelijker. De mindere uitstoot laat zich vooral voelen tijdens het stationair draaien, hetgeen vaak voorkomt als men enkel de kraanopbouw gebruikt tijdens lossen en laden.”

De vrachtwagen wordt ingezet voor allerlei kleine en grote werkjes: leegmaken bladkorven, ophalen snoeiafval, aanvoer grond of grint en plaatsen van bloembakken.

De gemeenteraad keurde intussen ook het budget voor de aankoop van vier kleinere bestelwagens goed. Het gaat om een raming van 190.000 euro. De vier bestelwagens zullen eveneens op CNG rijden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise