Laatste keer het dak eraf in het Fenikshof

Er een laatste stevige lap op geven. Zelfs twee dagen op rij. Dat is het uitgangspunt van de ‘Last Fenikshof Party’ dit weekend. De organisatoren willen hiermee op een gepaste manier afscheid nemen van een rijk stukje lokale geschiedenis. De laatste maanden van feestzaal het Fenikshof zijn namelijk geteld.

Het is intussen genoegzaam bekend: de abdijgemeenschap wil opnieuw bier brouwen, zoals voor de Franse Revolutie. De bedoeling is om de nieuwe variëteit van ‘Grimbergen’ te produceren in een microbrouwerij die zal verrijzen op de locatie van het huidige Fenikshof. In juni wordt het Fenikshof helemaal leeggemaakt voor de start van de bouw. De leegstaande Douwe Egberts-fabriek in Strombeek-Bever wordt de komende jaren een tijdelijk alternatief en krijgt de naam De Koffiefabriek.

Met De Mens vond een paar weken geleden al het laatste grote rockconcert plaats in de feestzaal. Nu is ook tijd voor de laatste fuifbeesten om het licht uit te doen. Om passend af te sluiten met een echte knaller, werd er een heus organisatiecomité samengesteld.

Na de Last Mamoet Party (het afscheid van het voormalige jeugdhuis, red.) van vorig jaar ontstond er een samenwerking tussen ex-Mamoeters en de Jeugdraad van Grimbergen. Die verliep zo vlot dat de Jeugdraad opnieuw beroep heeft gedaan op dé mannen met expertise en goesting in een goed feestje in Grimbergen, op de plek waar het voor hun allemaal begon.

“De laatste dagen van het Fenikshof zijn stilaan geteld”, vertelt voorzitter Frederik De Pauw van de Jeugdraad. “Jarenlang was dit dé plek in Grimbergen-centrum waar jong en oud gefeest heeft, iedereen kwam smullen op een lekker eetfestijn of waar teams tot het uiterste gingen om toch maar de overwinning te behalen tijdens een lokale quiz. Het was ook een plezier om de Grimbergenaren telkens te zien genieten van de organisatie van hun evenement.”

Gezien de rijke geschiedenis van de feestzaal het Fenikshof werd er gekozen voor twee dagen durend afscheid. “Kwestie van dubbel te kunnen genieten”, vervolgt Ward Cornelissen van het organiserend comité. Vrijdag werd er al ferm gefuifd maar hét hoogtepunt wordt echter voorzien voor zaterdag. “Voor de laatste keer zal het Fenikshof de setting zijn van een legendarische fuif met ‘Discobar Celebration’ zoals er in de jaren ‘80 en ‘90 verschillende zijn geweest. Wie ‘geleefd’ heeft in Grimbergen in die jaren weet het wel. Het is het soort fuif waar al je oude maten en wie weet ook je oud lief zal zijn… (lacht). Kortom: het Fenikshof is dit weekend nog één keer ‘the place to be’.”

Alle info: www.lastfenikshof.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise