Den Diepen Boomgaard wint Kraaischuttersprijs

 

Bioboerderij en sociale werkplaats Den Diepen Boomgaard heeft de Kraaischuttersprijs 2018 gekregen.

Met de Kraaischuttersprijs, die dit jaar voor de vierde opeenvolgende maal werd uitgereikt, wil de Werkgroep Vlaamse Actie, in samenwerking met de Marnixringen Zennedal en Noordrand, zijn waardering uitspreken voor de Grimbergse handelaars die resoluut kiezen voor een Nederlandstalig uithangbord en aldus bijdragen tot het behoud van het Vlaams karakter van de gemeente.

De prijsuitreiking vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Minister Ben Weyts tekende present om de prijzen uit te delen. Voor Den Diepen Boomgaard was dat een gesmede kraai van de Grimbergse kunstsmid Francis Desmet.

De overige vijf laureaten van de Kraaischuttersprijs 2018 waren ‘Ateljee Alice’ uit Humbeek, ‘De Herberg van Grimbergen’ uit Grimbergen, Kapsalon ‘Stijl’ uit Humbeek, Frituur ‘Tast’oe’ uit Grimbergen en raamdecoratie ‘Visueel’ uit Grimbergen. Zij ontvingen net als de winnaar elk een originele ingelijste oorkonde.

Naast minister Weyts was ook burgemeester Marleen Mertens aanwezig, net als tal van schepenen en gemeenteraadsleden van de huidige en toekomstige gemeenteraad. Ook de voorzitter van de Cultuurraad en meerdere voorzitters van de Grimbergse culturele verenigingen tekenden, samen met een talrijk opgekomen publiek, present.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise