Vrachtwagenchauffeur verliest oplegger

 

Opmerkelijk voorval gisteren op de Rubensstraat (N211). Daar heeft een vrachtwagenchauffeur die van Vilvoorde richting Grimbergen reed rond 14.20 uur zijn oplegger ‘verloren’. Gelukkig vielen er geen gewonden maar het gevaarte versperde wel het volledige rijvak. De trucker had het ‘verlies’ meteen opgemerkt en keerde op zijn stappen terug. De politie kwam ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. De oorzaak van het bizarre voorval is onduidelijk volgens woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). “Feit is dat het gevaarte daarna niet meer aan de trekker kon gekoppeld worden wat mogelijk wijst op een defect. De oplegger moest dus getakeld worden en daarvoor moest een speciale kraan ter plaatse komen.” De takeling nam een tweetal uur in beslag. Rond half vijf was de rijweg terug vrij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise