Vernieuwing trekt ‘ongebonden’ naar kiezer

 

De lijst ‘Vernieuwing’ heeft haar 33 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Bart Laeremans trekt de lijst. Hij was in 2012 de populairste politicus in Grimbergen met liefst 2.776 voorkeursstemmen. Door zijn ‘Vlaams Belang’-stempel verdween hij en de andere verkozenen naar de oppositiebanken. In 2015 trok hij de deur bij Vlaams Belang achter zich dicht. Volgens Laeremans is Vernieuwing vandaag een onafhankelijke ledenvereniging ‘die vrij en ongebonden naar de kiezer trekt, zonder structurele partijbanden’. Gemeenteraadsleden Karlijne Van Bree en Eric Nagels staan respectievelijk op plaats twee en drie.

Vernieuwing kiest naar eigen zeggen voor een goede geografische spreiding van de kandidaten, ‘om voeling in alle deelgemeenten te hebben’.

Zestien kandidaten stonden al in 2012 op de lijst van Vernieuwing. Zeventien kandidaten zijn nieuw in de Grimbergse politiek. Lijstduwer Robert Van Driquelle stond 36 jaar geleden al wel op een Volksunielijst. Johan Geldhof is de zoon van gewezen VU-raadslid Omer Geldhof.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise