Rode Duivel Yannick Carrasco speelt padelpleintjes in

 

Rode Duivel Yannick Carrasco waagde zich gisteren op zijn laatste dag op Belgische bodem nog aan een spelletje padel in zijn thuisstad Vilvoorde. Hij kwam er op vraag van burgemeester Hans Bonte de gloednieuwe infrastructuur officieel inspelen. Padel laat zich het best omschrijven als een mix van squash en tennis en is stilaan een hype. Vilvoorde heeft in sportstadion Drie Fonteinen twee terreinen aangelegd. De vzw Padel1800 staat in voor de uitbating.

Vilvoordenaar Yannick Carrasco was op de vooravond van het vertrek naar Rusland in het gezelschap van zijn vrouw Noémie Happart en zijn broer Milan. Hoewel hij naar eigen zeggen nog nooit padel had gespeeld en zelfs de regels niet echt kende, trok hij zich ferm uit de slag tegen burgemeester Bonte. Na twee korte sets trok hij aan het langste eind. “Het is een fijne ervaring geweest”, vertelde de goedgeluimde Rode Duivel, die zich uiteraard niet had geforceerd. “Ik was in Madrid al eens van plan om een spelletje padel te spelen maar een kleine blessure gooide toen roet in het eten. Zelf speel ik beter ping-pong dan tennis maar het ging wel. Ook de burgemeester kon er wel wat van.”

Carrasco was er dan ook op vraag van Bonte, met wie hij goed bevriend is. “Ik doe dit met plezier want het is een mooi initiatief. Als het maar kan helpen om te vermijden dat de jeugd thuis enkel maar voor de computer zit of met hun gsm bezig is. Nu ga ik wel nog wat genieten met mijn vrouw voor het vertrek naar Rusland morgenvroeg.”

Bonte moest zich met een dubbele 10-6 gewonnen geven maar nam het sportief op. “Yannick is een sportman en wil altijd winnen. Ik ben zelf een beginnende padelspeler. Na de wereldbeker is er sowieso een revanche gepland (lacht).”

De padelsport is in Vlaanderen aan een forse opmars bezig. Het aantal padelspelers groeit spectaculair. “Deze sport die komt overgewaaid vanuit Latijns-Amerika en Spanje en we willen zoveel mogelijk Vilvoordenaars de mogelijkheid bieden om padel te spelen.”

Het bestuur investeerde dan ruim 150.000 euro voor de realisatie van 2 terreinen en de omgevingsaanleg en gaat voor de uitbating een samenwerking aan met Padel1800, een vereniging van Vilvoordse padelspelers. “We spelen al een twee jaar met een man of zes uit het Vilvoordse. Net voor de hype begon dus”, vertelt Nick De Greef van Padel1800. “Half mei zijn we hier in Vilvoorde gestart. We hebben gedurende een maand gratis initiaties gedaan en de interesse is groot. Intussen hebben zich al vijftigtal mensen ingeschreven. We zitten sowieso wel beperkt tot een maximale capaciteit van zowat 120 gezien we maar twee velden beschikken. Wij zijn allemaal tennissers maar de basisslagen van padel zijn eenvoudiger. Dat maakt dat het ook laagdrempeliger is. De pure ‘fun’-factor is dus groter.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise