30ste editie kerstmarkt duurt drie dagen

De Grimbergse kerstmarkt – de grootste in de noordrand – zal naar aanleiding van de dertigste verjaardag geen twee maar drie dagen duren. Van vrijdag 8 tot en met zondag tien december zal je kunnen flaneren tussen liefst 80 kraampjes in het historische centrum.

“Er komt een avondopening bij op vrijdag van 6 tot 23 uur”, zegt schepen van Feestelijkheden Kevin Vleminckx (Onafh.). “Hoogtepunten die avond is het kerstconcert Koninklijke muziekkapel van de Marine in de basiliek. Om 20.30 uur is er de officiële opening met jubileumtombola met als hoofdprijs een reis voor twee personen naar Saalfelden ter waarde van 650 euro. Daarnaast zijn er waardebonnen te winnen die tijdens het weekend bij de handelaars en aan de kerstkraampjes kunnen verzilverd worden.”

Andere hoogtepunten tijdens het verjaardagsweekend zijn een lichtgevende parade en een verrassingsact waaraan meer dan 100 mensen zullen deelnemen. Ook het slotvuurwerk zal dit jaar nog spectaculairder zijn dan anders en er komt ook een slotoptreden van ‘Zakdoek’. Het gedetailleerde programma vind je op de gemeentelijke website.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise