Mama’s organiseren groots benefiet voor zieke Max

Vrienden, sympathisanten én de mama’s van zijn klasgenootjes organiseren komende zondag een grote benefietactie voor de 6-jarige Max Hendrix. Die vecht momenteel tegen een uiterst zeldzame hersenstamtumor in het verre Mexico. De behandeling die hij daar ondergaat is hoopgevend, maar komt jammer genoeg met een énorm hoog prijskaartje. Zoveel mogelijk geld inzamelen is zondag dan ook de boodschap. Er zijn heel wat activiteiten en optredens voorzien en je zal kunnen bieden op tal van gegeerde items geschonken door BV’s.

Van een wereld die plots stilstaat naar een wereld die zachtjes opnieuw draait. Zo kan je de voorbije maanden van Max (6) en zijn familie het best omschrijven. Begin dit jaar werd een zeldzame hersenstamtumor (DIPG) vastgesteld bij Max. Dokters in België kunnen hem niet helpen. De zoektocht naar een behandeling bracht het gezin naar Monterrey in Mexico. Met de eerste resultaten keert intussen ook de hoop terug.
De behandeling is echter peperduur en het ziekenfonds voorziet namelijk geen terugbetaling. Om de behandeling te kunnen voortzetten is er dan ook veel geld nodig, wel 250.000 euro. Vrienden en sympathisanten van het gezin laten zich al een hele poos gelden. Zo zijn er al tal van inzamelacties op poten gezet en er werd ook een crowdfunding opgestart. Ook bedrijven werden al gecontacteerd.

Komende zondag 24 september plaatst de vereniging “Steun Max” een voorlopig orgelpunt met een groots benefiet in De Mozaïek in Humbeek, de basisschool van Max. Het verhaal van Max raakte ook de moeders van zijn klasgenootjes recht in het mama-hart. Zij zetten dan ook hun schouders onder het project.

Karin De Rycke, de grootmoeder van Max, coördineert de benefietactie. “Het verschil in de toestand van Max – voor zijn behandeling in Mexico en nu – is énorm”, vertelt ze. “Toen de tumor werd vastgesteld bij Max gaven de dokters hem nog slechts enkele maanden. Zeer snel na de diagnose ging het ook snel berg af met hem. Op enkele weken lag de voorheen zo energieke jongen plat in een ziekenhuisbed. Hij takelde zienderogen af. Sinds hij gestart is met de therapie gaat het beter, veel beter zelfs. Hij kan weer praten en enkele stappen zetten. Daar is hij zielsgelukkig om en heel dankbaar. Hij vindt het fantastisch dat hij weer kan spelen met zijn broertje en heeft van ’s morgens tot ’s avonds weer een glimlach op zijn gezicht. Het sterkt het gezin en onze hele familie in de strijd en geeft ons extra energie om te genieten van elke dag.”

Na de meest recente behandeling in Mexico, een immunotherapie cyclus, was er opnieuw een kleine afname in de tumor te zien. “Zowel zijn vooruitgang, als zijn groeiende moraal zijn fenomenaal om te zien. Max vecht momenteel met volle moed tegen zijn ziekte, maar is ook nog heel voorzichtig in alles. Hij is zich zeer bewust van zijn beperkingen.”

De benefietdag biedt voor elk wat wils. Zo worden er gesponsorde fiets- en wandeltochten georganiseerd. Goochelaar Jéjé Magic en clown Gust staan in voor de kinderanimatie, er is een leuke breakdance workshop en optredens van onder meer Sergio, Udo en Nigel Williams. Voor een hapje en drankje kan je aan de foodtrucks terecht. Daarnaast is er ook een grote veiling voorzien waarvoor heel wat bekende vedetten hun medewerking verleend hebben. Je zal er onder meer kunnen bieden op gesigneerde shirts van Rode Duivels Marouane Fellaini en Dries Mertens. Ook de spelers RSC Anderlecht schenken een gezamenlijk gesigneerd shirt. Verder gaan onder meer ook een luxe helikoptervlucht met champagne, unieke kunstwerken en een gouden plaat van Stromae naar de hoogst biedende. Meer info www.mamasvoormax.be of via de Facebookpagina SteunMax

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise