Vernieuwde stelplaats De Lijn geopend

 

Langs de Brusselsesteenweg is gisteren de stelplaats van De Lijn geopend. Minister Ben Weyts kreeg de eer om het lintje te knippen. Volgens de minister zorgt de stelplaats voor comfort voor de chauffeurs, de technici, de reizigers, de omwonenden en het milieu. 12 miljoen euro, zoveel hebben de verbouwingswerken gekost. “Een forse investering in het openbaar vervoer die op het juiste moment kwam”, liet Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA) weten.

“De nieuwe stelplaats heeft ultramoderne kleedkamers voor de chauffeurs en een modern magazijn met speciale liften zodat ook het comfort voor de technici verzekerd is. Om de hinder voor de omwonenden te beperken werden geluidsschermen geplaatst en werd de wasstraat afgesloten. Voor de reizigers werden langere en toegankelijke perrons aangelegd. Tot slot heeft ook het milieu baat bij deze verbouwingswerken, want er werden zonnepanelen en een warmtepomp geplaatst en het regenwater wordt opgevangen voor de wasstraat.”

In de nieuwe stelplaats is plaats voor 53 bussen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise