De Mèt duvelt erop los

De vijfde, en dus lustrum, editie van De Mét Duvelt belooft veel goede muziek én ambiance. Koppel een goede programmatie aan het enthousiasme van de neringdoeners van de Markt en je krijgt een bruisende, zomerse cocktail. Ook Rita De Vos, schepen van middenstand, is blij met de mooie programmatie en de vlotte samenwerking tussen het gemeentebestuur en de plaatselijke uitbaters. Samen zorgen zij voor de centjes die nodig zijn om de mèt opnieuw te laten duvelen.

“Wij schatten dit initiatief volledig naar waarde en gaan er ook als gemeente voor. De Mèt Duvelt heeft al bewezen dat de zomerse vrijdagconcerten in de smaak vallen bij het publiek dat vanop een terrasje vrijuit kan genieten,” zegt schepen De Vos (Open VLD).

Programmatie

Er werd in de programmatie gekozen voor een waaier van muzikale genres met de nadruk op ambiance. Het openingsconcert op 7 juli met Helena Black is meteen raak. Deze vierkoppige band brengt een mix van rock, pop, lounge, reggae en R&B. Stil op je stoeltje blijven zitten is gewoon niet mogelijk.

A Markt met RaymondOok een weekje later, op 14 juli, zal er zonder twijfel gedanst worden op de swingende cocktail van merengue, soca en salsa. De Nederlandse band Siembra (negen muzikanten en een zangeres) zorgt voor opzwepende muziek die niemand onberoerd zal laten.

Op de nationale feestdag is het de beurt aan rasechte Assenaren. Coverband Bump is al meer dan 30 jaar actief, in verschillende bezettingen. Zij spelen hits uit meer dan een halve eeuw muziek, van de jaren 50 tot vandaag. Zij kiezen voor aanstekelijke hits uit de rock-‘n-roll, reggae, hardrock en disco.

Ambiance

De laatste vrijdag van juli behoort aan DUK, een ambianceband uit buurgemeente Merchtem. Verwacht je aan een stomende show met overbekende hits van internationale artiesten. DUK staat gelijk aan ambiance, op en voor het podium.

Soul, gospel, jazz en wereldmuziek kwamen nog niet aan bod. Op 4 augustus brengt Alexia Waku (Congo) daar verandering in. Zij brengt Afrika naar de Mèt. Ze stond al op het podium met kleppers als Arno en Axelle Red. Niet te missen dus!

William is een kind van de streek. Een ras entertainer die Vlaamse klassiekers afwisselt met eigen nummers. William komt naar de Mèt op 11 augustus. Meezingen is absoluut niet verboden!

Op 18 augustus zullen The Fun Managers het publiek op de Markt entertainen met aangename muziek die ver over alle genres heen rijkt. Verwacht je aan een uitgebreid repertoire van pop over rock-‘n-roll tot zelfs Franse chansons.

Meisjes

Op 25 augustus lijdt het geen twijfel: het zal op de koppen lopen zijn voor een uniek concert met Raymond van het Groenewoud. Exact 40 jaar geleden bracht hij zijn grote hit ‘Meisjes’ uit. Op de Mèt zal Raymond daar een nieuwe versie van brengen, zeer het zien en het beluisteren waard. Raymond staat immers al jaren garant voor kwaliteitsvolle Vlaamse muziek die je meesleept door zijn ritme en zijn muzikaliteit.

Rita De Vos somt graag nog eens de deelnemende horecazaken op: Cafka, De Oorzaak, In den Bloeyenden Wijngaerdt, Made in Italy, Malpertuus, Den IJzerwinkel en Metinas. Bij hen kan je een plaatsje reserveren op één van de terrassen. De concerten vangen telkens aan om 20.30 uur.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk