Vandalen vernielen glasraam Heilig Hartkerk

 

Vandalen hebben zich vorig weekend uitgeleefd ten koste van de Heilig Hartkerk aan de Verbrande Brug. Eén van de gekleurde glasramen in de zijbeuk werd er op vier plaatsen ingegooid. Van de daders is er geen spoor. Ze maakten vermoedelijk gebruik van een baksteen en ijzeren staaf. De politie onderzoekt de zaak.

“We hebben dit zondagmiddag vastgesteld toen we de muziek voor de begrafenis van maandag kwamen uitproberen”, vertelt Hugo Lauwers, die als ‘koster’ in de parochie actief is. “Er zijn verschillende gaten geslagen in één van de grote gekleurde glasramen aan de zijkant, langs de kant van de brug. Vermoedelijk hebben ze dat gedaan met behulp van een baksteen en ijzeren staaf. Die hebben we daar alleszins ter plekke aangetroffen.”

De politie kwam ter plaatse maar de daders zijn voorlopig onbekend. “Buurtbewoners hebben jonge gastjes zaterdag al rond de kerk zien rondhangen en zij hadden zo’n ijzeren staaf vast. Maar begin dat maar eens te bewijzen…”

“Het is wel de eerster keer dat hier zoiets gebeurd”, vervolgt Lauwers. “Aan de andere kant zijn de glasramen beschermd met tralies. Misschien moeten we dat aan die kant ook maar laten plaatsen.” Voorlopig is het glasraam nog niet toegedekt. “We zullen eerst de verzekering moeten aanspreken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise