Spelers KV Mechelen tonen hart voor zieke Gaynia

 

Een delegatie van voetbalclub KV Mechelen is gisteren de 15-jarige Gaynia Osmanova een hart onder de riem komen steken op het Koninklijk Atheneum in Grimbergen. Het meisje dat in het vierde leerjaar zit, lijdt aan een ongeneeslijke spierziekte en de dagelijkse bustrip van Laken naar Grimbergen wordt met de dag zwaarder. Daarom wil de school voor haar een aparte bus inleggen. Om de kosten te dekken, zijn er allerlei acties opgestart.

“Ook de spelers van KV Mechelen zijn gecharmeerd door het project”, zegt leraar Andy Decae. “Een collega van ons is jeugdcoach bij KVM en zo werden de contacten gelegd.”

Zo kwam het dat gisterenmiddag trainer Yannick Ferreira en spelers Seth De Witte, Mats Rits en Colin Coosemans zomaar de speelplaats van het Atheneum op stapten. Ze hadden een gesprekje met Gaynia en overhandigden haar een gesigneerd truitje. Er zijn ook plannen vanwege de club om in de nabije toekomst nog een bijdrage voor de actie te leveren.

Die loopt intussen als een trein. “De buttons waarmee onder meer ook een paar spelers van Anderlecht pronkten zijn intussen uitverkocht”, legt Decae uit. “In mei plannen we nog een lesmarathon om extra geld in het laatje te brengen. Er zijn intussen ook heel veel donaties van sympathisanten en verschillende BV’s hebben voor onze Facebookpagina ook een mooie boodschap ingesproken. De rekening dikt mooi aan en we gaan onze doelstelling kunnen halen op deze manier.”

De opzet is dat de komende twee schooljaren een privébusje van DAV (Dienst Aangepast Vervoer, red.) kan ingelegd voor Gaynia. Zodanig dat ze op de school kan blijven. Dat kost ruim 2.000 euro per schooljaar. Maar het ziet er dus goed uit…

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise