Wolken boven Eurostadion almaar donkerder

Een nieuwe streep door de rekening van het Eurostadion. De Vlaamse overheid heeft een negatief advies gegeven voor de milieuvergunningsaanvraag. Onder meer omdat er geen oplossing is voor de lokale buurtweg. Het is nu afwachten of de provincie dit advies zal volgen.

De milieuvergunningsprocedure loopt via de provincie Vlaams-Brabant, die een advies vroeg bij Ruimte Vlaanderen. Dat advies blijkt nu ongunstig. De reden daarvoor is de veelbesproken buurtweg aan parking C. Volgens Ruimte Vlaanderen houdt het Eurostadion-project geen rekening met die buurtweg. En dat kan niet. Een poging om de buurtweg af te schaffen liep onlangs spaak in de Grimbergse gemeenteraad en het njet van Groen.

Het schepencollege van Grimbergen besliste intussen om zelf geen advies over te maken. De gemeente overhandigde wel een hele reeks bezorgdheden over de milieuvergunning aan de deputatie. De meeste bezwaren handelen over mobiliteit en de impact op de verkeerssituatie. Ook inzake luchtkwaliteit, geluidshinder, grondwaterinfiltratie en klimaatneutraliteit had het college opmerkingen.

Bouwheer Ghelamco hoopt nog altijd dit jaar te beginnen met de bouw van het stadion. Om geen tijd te verliezen werd nu ook alvast het verplicht archeologisch onderzoek gestart op Parking C. Maar het is dus duidelijk dat de timing sowieso krap wordt. Een bouwvergunning is er ook nog niet en het lijkt er niet op dat die er snel zal komen. De bouw zou normaal klaar moeten zijn tegen juli 2019. De opening staat gepland voor het EK in 2020.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise