Radio Ten Bos zorgt voor danskriebels (+ foto's)

De schoolradio is terug. Niet de oubollige programma’s met professor Polk maar moderne, eigentijdse radio in de gemeentelijke basisschool Ten Bos in Peizegem. Daar maken de leerlingen van het zesde leerjaar zelf radio.

M Radio Ten Bos 1Het begon voorzichtig in de maand september maar vandaag is Radio Ten Bos volledig onder stroom. Directeur Nadine Cooremans: “Het radio maken past volledig in onze optiek om onze leerlingen een gevoel van welbehagen te geven. Radio Ten Bos draagt daar zeker toe bij. Het is radio voor en door de leerlingen. Het oudercomité zorgde voor de nodige middelen, de leerlingen doen de rest. Zij kiezen zelf de muziek en zorgen af en toe voor een klein ‘programma’ met verzoeknummers en verjaardagswensen.”

I-pads

Steven Mees (voorzitter oudercomité): “De radiomakers beschikken over twee i-pads waarmee ze muziek opzoeken en afspelen. Er is een microfoon en op de speelplaats hangen luidsprekers om de leerlingen te laten meegenieten.”

Veronique Cobbaert (lerares): “Radio Ten Bos zorgt voor sfeer in de school, op donderdag- en vrijdagnamiddag. Ridley, een leerling van het zesde jaar, is onze vaste technieker. Hij doet dat met hart en ziel én kennis van zaken. De muziek is zeer verscheiden, van K3 tot Like Mike en Dimitri Vegas.”

Macarena

En dan is het tijd om even een kijkje te nemen in de studio van Radio Ten Bos. Het vroegere ‘drankhokje’ dat zowel op de speelplaats als op de refter uitkijkt, is de ideale stek voor de radiomakers. Technicus Ridley kreeg het gezelschap van Anastasia en Aino.

Na wat ‘heavy beats’ weerklinkt plots de Macarena over de speelplaats. Spontaan vormden de leerlingen een rijtje en slaan ze aan het dansen. In het lokaal voor de leraren wordt vergaderd, maar je ziet de voetjes ritmisch meetikken op de grond. “Heeeeey Macarena!”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk