Leerlingen aan de slag rond eerlijke handel

Naar goede gewoonte organiseerde de gemeentelijke basisschool ‘De Mozaiek’ in Humbeek ook dit jaar een ‘fair trade’-week voor de leerlingen van het zesde leerjaar. “We hebben het in de lessen gehad over eerlijke handel”, zegt leraar Rik Vermeersch. “We legden uit hoe de landbouwer in arme landen het beter heeft als wij een eerlijke prijs betalen voor zijn koffie, bananen of thee”. Vrijdag 14 oktober werd de week afgesloten met een feestelijk ‘fair trade’-ontbijt in aanwezigheid van schepen van onderwijs Patrick Vertongen en schepen van fair trade Eddie Boelens. In de refter waren creatieve kunstwerkjes te bewonderen waarin de leerlingen het verhaal brachten over fair trade voedingsmiddelen zoals koffie, thee, bananen en suiker.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise