1.500 Grimbergenaren lopen voor Pieter (8)

 

In het Prinsenbos hebben vrijdag bijna 1.500 leerlingen en sympathisanten zich de ziel uit het lijf gelopen voor het goede doel. Bedoeling was om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Dat is een ongeneeslijke spierziekte die levensbedreigend is. De levensverwachting is amper 30 jaar.

Een van de organisatoren was meester Steven Hoedemaekers van het zesde leerjaar van basisschool De Regenboog. Hij is zelf vader van Pieter (8), die met de ziekte kampt. De leerlingen van De Regenboog en het Koninklijk Atheneum trokken dan ook met plezier hun sportkledij aan voor een flinke bosloop in het Prinsenbos. De massale opkomst gisteren – na de leerlingen deden ook nog heel wat Grimbergenaren een sportieve duit in het zakje – was alleszins hartverwarmend. Ook Pieter zelf was aanwezig. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar de vereniging “Duchenne Parents Project België.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise