Nog extra vertraging voor Eurostadion

Het Eurostadion op Parking C dreigt alweer vertraging op te lopen. De vrederechter heeft namelijk geoordeeld dat de oude buurtweg die over de parking loopt niet verjaard is wegens onbruik. Voetgangers zouden er dus in principe nog altijd over kunnen gaan.

Begin vorige maand bracht de vrederechter een plaatsbezoek aan parking C om ter plekke te bekijken of de oude buurtweg nog bestaat. Zolang die weg officieel in de registers staat, kan Ghelamco geen bouwaanvraag indienen.

De vrederechter legt de gemeente Grimbergen in zijn vonnis wel op dat zij de afschaffingsprocedure op moet starten en wel binnen de maand. Dat betekent dat er een openbaar onderzoek moet worden gehouden waarbij alle betrokken partijen hun bezwaren kunnen indienen.

Intussen kan echter de aanvraag voor een bouwvergunning niet worden behandeld. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging Ghelamco, de bouwheer van het Eurostadion, met dit vonnis oploopt. Ghelamco kan ook tegen dit vonnis in beroep gaan. Het Eurostadion moet klaar zijn voor het Europees Kampioenschap in 2020.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise