Riolering ingezakt op Eppegemsesteenweg

 

Bij het uitgraven van een wegverzakking op de Eppegemsesteenweg is vastgesteld dat de hoofdriolering helemaal is ingezakt. Daardoor zal de verbindingsweg nog zeker tot eind deze maand helemaal afgesloten blijven.

De rijweg was er tussen de Cokeriestraat en de Gaston Devoswijk al een tijdje gedeeltelijk afgesloten nadat een verzakking van het wegdek was vastgesteld. “Nu blijkt dat de oorzaak ligt bij de riolering die over een afstand van ongeveer 10 meter is ingezakt”, legt schepen van Openbare Werken Chris Selleslagh (Open Vld) uit. “In de betonnen rioolwand zitten grote gaten en barsten. Dit heeft geleid tot een onderspoeling en verzakking van het wegdek. De defecte riolering wordt verwijderd en vervangen door nieuwe rioolleidingen. Daarop volgend zal het wegdek opnieuw aangevuld en geasfalteerd worden.” De herstellingswerken, afhankelijk van weersomstandigheden zullen ten laatste op woensdag 31 augustus beëindigd zijn. Tot zolang moet er omgereden worden tussen de Verbrande Brug en Eppegem.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise