“Lourdesgrot en kerkhof uit Pokémon-app”

Het gemeentebestuur heeft aan de makers van de Pokémon Go-app gevraagd om de ongelukkige locatie van de arena’s voor de zogenaamde ‘battles’ uit het spel te halen. Die zijn namelijk te vinden in… de Lourdesgrot in Humbeek en het kerkhof aan de Veldkantstraat. Burgemeester Marleen Mertens (CD&V) gaat ervan uit dat de vraag ingewilligd wordt. Voorlopig zijn er wel nog geen klachten.

Oppositieraadslid Luk Raekelboom (Vernieuwing) bond de kat de bel aan. De smartphonehype Pokémon Go blijkt namelijk in Grimbergen nogal vreemde locaties uit te kiezen.

“Het probleem stelt zich bij de Pokéstops of arena’s waar je effectief in gevecht gaat met andere spelers”, legt Raekelboom uit. “De makers (Nintendo, red.) hebben deze locaties gekozen en ik stel mij toch wel vragen bij de wijze waarop zij deze hebben bepaald.”

Zo bevindt zich in Humbeek een arena in de… Lourdesgrot en in het centrum van Grimbergenop het kerkhof in de Veldkantstraat. “Beide lijken mij nu geen ideale locaties om te ‘battelen’ en te spelen. Het kerkhof is een plaats om in alle kalmte te rouwen om onze verloren dierbaren en de Lourdesgrot is een gebedsoord waar het uiteraard ook rustig hoort te zijn.”

Raekelboom heeft geen probleem met Pokémon Go an sich benadrukt hij. “Persoonlijk speel ik het spel niet maar het brengt mensen dichter bij elkaar en zorgt er ook voor dat ze buiten gaan wandelen om te jagen op die beestjes. Het spel heeft dus ook vele positieve aspecten.”

Raekelboom stelde een schriftelijke vraag aan het gemeentebestuur om de makers van het spel te contacteren en te vragen beide locaties als PokéStop te verwijderen uit het spel.

Volgens burgemeester Marleen Mertens (CD&V) is dat intussen gebeurd.

“Wij hebben hen inderdaad gevraagd om beide plaatsen te schrappen. Ik ben zelf totaal geen Pokémon-speler maar vind niet dat het gepast is om op die locaties spelletjes te spelen. Het is wel eerder preventief want tot op heden zijn er bij de politie nog geen klachten binnengekomen over ongepast gedrag. De makers hebben intussen laten weten dat ze onze vraag zullen “behandelen”. Ik ga er dan ook vanuit dat de twee locaties weldra verwijderd worden.”

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise