Klacht tegen verkoop buurtweg Parking C

Oppositiepartij Vernieuwing heeft een klacht ingediend bij de provinciegouverneur tegen de verkoop van de buurtweg die over Parking C loopt.

Grimbergen verkoopt de voetweg aan de stad. In hetzelfde dossier werden deze week de eerste pleidooien bij de vrederechter gehouden. Op Parking C wil Brussel het Eurostadion bouwen.

Vorige vrijdag keurde de gemeente Grimbergen de verkoop van buurtweg 3 aan Brussel goed. Maandag deed de gemeenteraad in de hoofdstad hetzelfde.

Bart Laeremans van de Grimbergse oppositiepartij Vernieuwing had gehoopt daar nog een stok voor te steken door een klacht in te dienen bij de provinciegouverneur.

“Ik hoopte op een spoedprocedure, want alleen op die manier kon verhinderd worden dat de dading maandagavond behandeld zou worden op de gemeenteraad van Brussel”, aldus Laeremans. “Maar de gouverneur liet me weten dat hij het dossier eerst grondig wil bekijken alvorens een beslissing te nemen.”

Daardoor kon de dading maandagavond wel goedgekeurd worden in de hoofdstad. “Nu blijft de vraag wat de invloed van de gouverneur zal zijn indien hij me toch gelijk geeft”, vraagt Laeremans zich af. “Dat zal binnenkort moeten blijken.”

Deze week startten dan weer de pleidooien bij de vrederechter in verband met de verjaring van buurtweg 3. Bouwheer Ghelamco trok naar de vrederechter om de verjaring aan te vragen. Wanneer er een uitspraak komt, is nog onduidelijk. Tot dan kan de bouwvergunning van het Eurostadion niet afgeleverd worden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise