Vernieuwing Leuvensestraat toe aan derde fase

De tweede fase van de werken aan de Leuvensestraat in Vilvoorde is afgerond. De tegelwerken zijn achter de rug en het straatmeubilair werd inmiddels teruggeplaatst.

Enkele maanden geleden werd al de eerste fase van het stadsvernieuwingsproject Centrum afgerond. Toen werd de Leuvensestraat tussen de Grote Markt en de Nowélei aangepakt en werden ook de Guldenschaapstraat en de Varkensmarkt in een nieuw jasje gestoken.

Nu is ook het tweede deel van de werken in de Leuvensestraat, tussen de Nowélei en de Witherenstraat, afgerond.

“De werken van de tweede fase zijn vlot en volledig volgens schema verlopen”, vertelt Katrien Vaes (Open Vld), schepen voor Openbare Werken. “De tegelwerken zijn helemaal achter de rug en ook de banken, de fietsbeugels, de vuilnisbakken en de signalisatieborden werden er reeds geplaatst.”

Op 1 augustus gaat de derde fase van de vernieuwing van de winkelstraat in. Tussen de Witherenstraat en de Vijfhoek wordt de straat in een nieuw jasje gestoken.

“Ook de vernieuwing van de Grote Markt ligt nog in het verschiet”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit Francine De Prins (Groen).

“De nutswerken zijn daar al volledig afgerond en intussen is de bouw van de parking definitief gegund aan Apcoa NV. Dit betekent dat de timing behouden blijft en van begin september tot midden oktober het archeologisch onderzoek plaatsvindt. Daarna kunnen de werkzaamheden aan de ondergrondse parking beginnen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise