Nieuwe kleuterblok De KlimOp geopend

De kinderfanfare van Westrode heeft zopas het nieuwe kleuterblok van gemeenteschool De KlimOp geopend. In het nieuwe en duurzame gebouw is plaats voor zowat negentig kleuters.

In januari werd gestart met de bouw van het nieuwe kleuterblok, dat de afgeleefde klassen moest vervangen. Tijdens de werkzaamheden verhuisden de kleuters naar de gebouwen van de Beschutte Werkplaats in de Neromstraat.

Net na de paasvakantie namen de kinderen echter al hun intrek in het nieuwe kleuterblok. Nu werd het gebouw officieel geopend. Het was de kinderfanfare van Westrode, waarin ook heel wat leerlingen van De KlimOp muziek spelen, die de openingsreceptie op gang trapte.

“Er werd bewust voor houtskeletbouw gekozen omdat onze school in een groene omgeving ligt”, zegt directrice Griet De Roos. “Door voor een duurzaam gebouw te kiezen, maken we nog maar eens duidelijk dat we een groene school zijn.”

In het nieuwe gebouw werden vier klaslokalen ondergebracht. Daarnaast is er ook een polyvalente ruimte, sanitair en voor elk klaslokaal een klein tuintje. Tot slot werd ook een overdekte speelplaats aangelegd, waar de kinderen hun boterhammen opeten.

“Het nieuwe kleuterblok was broodnodig, want onze afgeleefde klassen dateerden al van 1986”, aldus nog de directrice. “We zijn dan ook uitermate tevreden dat we onze intrek konden nemen in een duurzaam gebouw waarin de klassen ook een pak groter geworden zijn”, besluit De Roos.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise