Educatieve infoborden aan Den Diepen Boomgaard

In het kader van een gemeentelijk milieu- en klimaatproject plaatste het gemeentebestuur in samenwerking met Regionaal landschap acht educatieve borden aan bioboerderij Den Diepen Boomgaard. Aan de ingang kwam een prachtige blikvanger.

Schepen van leefmilieu Eddie Boelens (Groen): “Via de borden komen wandelaars en bezoekers heel wat te weten over de natuur in de omgeving. Ze lezen er over de boomgaard, bijen, poelen, natuurlijke bemesting, hagen, de geschiedenis van de boerderij (oude steengroeve) en over de werking van Den Diepen Boomgaard.”

“Op die manier wil de gemeente bezoekers, wandelaars en vooral kinderen informeren over de natuur”, gaat burgemeester Marleen Mertens (CD&V) verder. “Aan elke bord is ook een leerspel bevestigd en langs de acht borden wordt een educatief wandelpad ingericht. Ideaal voor scholen en jeugdbewegingen maar ook voor de nieuwsgierige en leergierige bezoeker.”

Het gemeentebestuur investeerde 7.928,65 euro in het educatief project.

Den Diepen Boomgaard is een sociale werkplaats waar ecologie en sociaal beleid hand in hand gaan. 40 mensen werken er op het erf dat met de tientallen gewassen, de vele hagen, de boomgaard, de aangelegde bloemenweide en de poel een paradijs is voor de biodiversiteit.

Sinds kort kunnen ‘abonnees’ er ook terecht op een zelfoogstveld om de eigen groenen te oogsten. Wekelijks is er nu ook verse soep.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise