Vernieuwing kanaaloever Vaartdijk zal jaar duren

Begin volgend jaar start Waterwegen en Zeekanaal NV met de vernieuwing van de linkeroever van het zeekanaal Brussel-Schelde op de grens tussen Vilvoorde en Grimbergen.

De inrichting van de werf is al gestart. De werken op de Vaartdijk zullen ongeveer een jaar duren. De kostprijs van de werken bedraagt ruim 942.000 euro.

Waterwegen en Zeekanaal NV maakt als waterwegbeheerder constant werk van de vernieuwing en het onderhoud van kanaal- en rivieroevers. De gemeente Grimbergen heeft, na de gemeente Willebroek, het grootste aandeel van de oevers van het zeekanaal Brussel-Schelde op haar grondgebied, met name 14,73 kilometer.

“De voorbije jaren werd al ongeveer de helft van deze oevers systematisch vernieuwd, nu is een nieuwe strook aan de beurt”, legt woordvoerder Kevin Polfliet van Waterwegen en Zeekanaal uit.

“Met name tussen de eerder vernieuwde oever ter hoogte van de Borghtstraat en de kade er hoogte van de firma Desmedt even voorbij de Verbindingsweg zal een nieuwe oever worden gebouwd.”

De werken hiertoe zullen starten in de loop van januari 2016 en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. “De start en verdere timing van de werken is afhankelijk van weersomstandigheden en eventuele technische problemen. Tijdens de werken zal het verkeer zijn doorgang behouden, al zal op bepaalde tijdstippen, in functie van de werkzaamheden, alternerend verkeer worden ingesteld.”

De kostprijs van de werken bedraagt ruim 942.000 euro.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise