Spelende kinderen steken chirolokalen in brand

De brand die zondagnamiddag de chirolokalen in Humbeek in de as heeft gelegd, werd veroorzaakt door spelende kinderen. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. De kinderen waren met vuurwerk aan het spelen. Na hun verhoor mochten ze beschikken, aldus nog het parket.

De brand in de Chirolokalen aan de Meiskensbeekstraat brak omstreeks 17 uur uit. De brand was zo hevig dat de brandweer de lokalen gecontroleerd liet uitbranden. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Na de brand stelde het parket Halle-Vilvoorde een branddeskundige aan om de oorzaak te onderzoeken. In de uren na de brand werden ook vier minderjarigen, jonger dan 16 jaar, opgepakt. Die bekenden dat ze verantwoordelijk waren voor de brand.

“Volgens hun verklaringen ging het om een ongeluk”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De jongens waren met vuurwerkbommetjes aan het spelen. Eén bommetje is in een zetel beland die voor de lokalen stond, en die is in brand gevlogen. De vaststellingen van de deskundige komen overeen met hun verklaringen. De vier mochten dan ook beschikken na verhoor.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise