Graffiti fleurt spoorwegtunneltje op

Het groezelige spoorwegtunneltje dat de Vilvoordse wijken Faubourg en Far-West verbindt, is een tweede leven begonnen. Dankzij een samenwerking van intercommunale Incovo, KTA Horteco en Graffiti vzw hebben enkele jongeren en graffitikunstenaars het tunneltje veranderd in een landschap met natuur en dieren.

“Na een korte initiatie graffiti spuiten konden we aan de slag”, vertelt Nickey Riebeek, één van de leerlingen van KTA Horteco. “We wilden er iets vrolijks van maken met landbouw en dieren. Niet gemakkelijk om te tekenen, maar wel een leuke knipoog naar onze school. Gelukkig kregen we hulp van twee professionele graffitikunstenaars.”

Met dit project willen Incovo en KTA Horteco niet alleen leerlingen, maar ook omwonenden en voorbijgangers oproepen en inspireren om het tunneltje en de omliggende wijken proper te houden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise