Groen wil betere mobiliteit rond nieuw stadion

Groen Vlaams-Brabant wil dat de Vlaamse overheid meer investeert in mobiliteit rond Parking C in Grimbergen, waar het nieuwe nationale voetbalstadion vanaf 2019 moet staan. ‘Indien de regering haar verantwoordelijkheid voor zich uit blijft schuiven, dan zal de mobiliteit rond Brussel helemaal in de knoop draaien’, vinden ze bij Groen.

Vorige donderdag geraakte bekend dat Ghelamco het nieuwe voetbalstadion op Parking C in Grimbergen mag bouwen. Wemmel liet haar ongenoegen al blijken, terwijl Grimbergen wel tevreden lijkt.

Groen Vlaams-Brabant beseft dat onze hoofdstad nood heeft aan een volwaardige voetbaltempel, maar hekelt het gebrek aan initiatieven op gebied van mobiliteit. ‘Nu de plannen voor een nieuw voetbalstadion steeds concreter worden, worden de vragen over de mobiliteitsimpact dat ook’, zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen).

‘Door de komst van het nieuwe stadion met ruim 60.000 zitjes en zowat 80 evenementen per jaar dreigt de mobiliteit in Brussel en de Vlaamse rand volledig dicht te slibben. Zeker indien de drie geplande shoppingcomplexen langs de ring er ook komen.’

‘Indien de regering haar verantwoordelijkheid niet neemt, dan zal de mobiliteit rond Brussel helemaal in de knoop draaien. Vandaag al investeert de Vlaamse regering te weinig in openbaar vervoer om de files op de Brusselse Ring in te korten.’

Maar ook de haalbaarheid van het ontwerp trekt Groen in twijfel. ‘De eerste spade moet begin 2016 in de grond steken om het Europees kampioenschap van 2020 te halen, maar de Vlaamse regering moet eerst nog een aantal tijdrovende procedures doorlopen’, meent Moerenhout. 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise